انواع قهوه – بخش سوم
انواع قهوه
طرز تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه اسپرسوساز
برای تهیه قهوه اسپرسو با دستگاه قهوهساز، ابتدا باید مخزن دستگاه را از آب پر کنید. پس از پر کردن آب، پودر قهوه را در داخل پرتافیلتر دستگاه قهوهساز بریزید. توجه داشته باشید که برخی دستگاههای قهوهساز بر روی مخزن پرتافیلتر خود خطهایی دارند که با اعداد ۱، ۲ و ۴ مشخص شده است. این اعداد مشخص کننده تعداد کاپ یا فنجانهای قهوهای است که با پر کردن پرتافیلتر به دست میآید. اگر یک فنجان قهوه میخواهید تا عدد یک، اگر دو فنجان میخواهید تا عدد 2 و اگر ۴ فنجان قهوه میخواهید تا عدد ۴ پرتافیلتر را از پودر قهوه پرنمایید.
پس از پر کردن پرتافیلتر با پودر قهوه، باید پودر قهوه را با تمپر کمی فشرده کنید. دقت داشته باشید که پرتافیلتر را فقط تا خط روی آن از قهوهی متراکم شده پر کنید.
اشتباهی که بیشتر افراد در این مرحله انجام میدهند فشرده کردن بیش از حد قهوه با تمپر (وسیلهای کوچک شبیه گوشتکوب برای فشرده سازی قهوه) است.
پس از پرکردن پرتافیلتر، آن را در جای خود جاگذاری کنید. دقت شود که پرتا فیلتر را به صورت کامل بچرخانید تا قفل شود.
اکنون دستگاه را روشن کنید و منتظر بمانید تا چراغ دستگاه روشن شود.
دستگاههای تهیه قهوه معمولا دو چراغ دارند، یک چراغ برای تهیه قهوه اسپرسو و یک چراغ که برای تهیه شیر یا فوم برای لته و کاپوچینو است.
هنگامی که چراغ تهیه قهوه روشن شد دکمه شروع را بزنید. پس از چند ثانیه شاهد خروج عصاره قهوه از زیر پرتافیلتر خواهید بود.
پس از اینکه قهوه به مقدار دلخواه از پرتافیلتر خارج شد دکمه را خاموش کنید و منتظر بمانید تا چراغ تهیه شیر روشن شود.
اگر شما تمایل داشته باشید تنها یک قهوه اسپرسو میل کنید، اکنون قهوه شما آماده است و میتوانید از آن لذت ببرید
طرز تهیه کاپوچینو و لته
کاپوچینو و لته همان قهوه اسپرسو است که به آن شیر گرم شده و فوم شیر اضافه شده است.
به طور خلاصه تفاوت اسپرسو، کاپوچینو و لته به شرح زیر است:
قهوه اسپرسو: یک شات اسپرسو
کاپوچینو: 1 شات اسپرسو + 1 شات شیر گرم شده + 1 شات فوم شیر
لته: 1 شات اسپرسو + 1.5 شات شیر گرم شده + 0.5 شات فوم شیر
پس تفاوت لته و کاپوچینو در میزان و مقدار شیر گرم شده و فوم است.
برای تهیه کاپوچینو و لته باید پس از تهیه قهوه اسپرسو به آن شیر گرم شده و فوم شیر اضافه کنید.
برای تهیه فوم شیر و شیر گرم شده از دو روش زیر میتوانید استفاده کنید.
روش اول: استفاده از دستگاههایی که دارای مخزن شیر هستند و فقط نیاز است شیر را درون مخزن بریزید. در این دستگاهها پس از فرایند عصارهگیری قهوه، چراغ آماده بودن شیر روشن میشود و اگر شما دکمه مربوطه را بزنید شیر داغ به صورت ترکیبی از شیر گرم شده و فوم به فنجان قهوه اضافه میشود
روش دوم: استفاده از دستگاههایی که دارای مخزن شیر نیستند. هنگام کار با این دستگاهها باید شیر را درون یک قهوه جوش و یا شیر جوش بریزید. در این دستگاهها بجای چراغ تهیه فوم شیر چراغ آماده بودن بخار آب وجود دارد.
پس از روشن شدن چراغ آماده بودن بخار آب، باید قهوه جوش حاوی شیر (شیرجوش) را در زیر دستگاه بگیرید بطوریکه خروجی مخزن بخار در شیر قرار بگیرد سپس دکمه خروج بخار را بزنید.
لازم است بدانید برخی دستگاهها برای خروج بخار دکمهی ولومی (قابل چرخش) دارند که با چرخش دکمه، بخار از خروجی خارج میشود.
پس از آنکه شیر داغ شد و فوم روی آن تشکیل شد شیر داغ شده و فوم شیر را بر اساس نسبتی که در بالا گفته شد به فنجان قهوه اسپرسو اضافه کنید و از کاپوچینو یا لته لذت ببرید.